Om oss

Öppettider

Etableringar

Service

Kontakt

Om Småstaden

Småstaden är en charmig plats belägen längs Sveriges äldsta gågata, som även är stadens mest betydelsefulla butiksstråk. Det är en naturlig samlingsplats i hjärtat av Piteå, med ett brett utbud av butiker, caféer, restauranger och en biograf.

Småstaden har varit en integrerad del av pitebornas vardag i över 30 år. När dörrarna öppnades 1989 blev det Piteås första och största samlade shoppingupplevelse, som erbjöd en central plats för arbete, bostäder och handel. Det var en betydelsefull händelse för alla pitebor och skapade stor nyfikenhet kring interiörfasaderna som inspirerades av de gamla husen i Piteå och som nu fick nytt liv i Småstaden. Invigningen inkluderade även en teknisk sensation i form av Piteås allra första rulltrappa, vilket lockade många köande besökare som ville få en provåkning.

Genom åren har Småstaden upplevt förändringar när butiker har kommit och gått. Fantastiska möten har ägt rum och många idéer har förverkligats. Småstaden var banbrytande när det öppnades och nu arbetar vi hårt för att möta nya behov i kommande år. Under 2017/2018 genomgick Småstaden en omfattande renovering och utvidgning, med tillägg av 2000 kvadratmeter kommersiell yta. Allt för att fortsätta vara en del av pitebornas vardag även i framtiden.

Fastigheten ägs och förvaltas av Skoogs Fastigheter AB.

Vi ser fram emot att välkomna er till Småstaden, en familjär del av Piteås stadsliv, där gemenskap och shopping förenas på bästa sätt.

Vänliga hälsningar,

Småstadens team och Skoogs Fastigheter AB

.

Vill du synas i Småstaden?

Kanske står du inför en nylansering och behöver en bra marknadsplats. Småstaden har många besökare dagligen och det finns generöst med yta att hålla till på.

Vi har även en egen flyttbar scen vid behov.