Småstaden

Om oss

Öppettider

Etableringar

Service

Kontakt

Om Småstaden

Småstaden är belägen längs Sveriges äldsta gågata, tillika stadens viktigaste butiksstråk. Det är en naturlig mötesplats i hjärtat av Piteå med butiker, caféer, restauranger och biograf.

Småstaden har varit en del av pitebornas vardag i över 30 år nu. När dörrarna slogs upp 1989 blev det Piteås första och största samlade shoppingupplevelse. En plats för arbete, bostäder och handel. Det var stort för alla pitebor och många var nyfikna på interiörfasaderna som utformats med inspiration från gamla hus i Piteå, och som nu skulle få nytt liv i Småstaden. Invigningen bjöd också på en teknisk sensation i form av Piteås första rulltrappa. En raritet som många kom och köade för att få provåka.

Genom åren har butiker kommit och gått. Det har varit många fantastiska möten och många idéer har förverkligats. Småstaden var först och störst när det öppnade och nu jobbar vi hårt för att möta nya behov under de kommande åren. Under 2017/2018 genomgick Småstaden en ansiktslyftning, och vi adderade 2000 kvadratmeter kommersiell yta. Allt för att även i framtiden vara en del av pitebornas vardag.

Fastigheten ägs och förvaltas av Skoogs Fastigheter AB.

Vill du synas i Småstaden?

Kanske står du inför en nylansering och behöver en bra marknadsplats. Småstaden har många besökare dagligen och det finns generöst med yta att hålla till på.

Vi har även en egen flyttbar scen vid behov.