Månadens företag – Akademibokhandeln


Månadens företag – Akademibokhandeln

Varje månad går vi in på djupet hos ett av våra företag. Vi intervjuar och får veta lite mer om företagen som finns hos oss i Småstaden. Denna månaden får vi veta mer om Akademibokhandeln.

Akademibokhandeln

Akademibokhandeln öppnade i Småstaden hösten 2010, så de firade 10 år i höstas! Med tanke på pandemin så kunde de tyvärr inte uppmärksamma detta som planerat. Förhoppningsvis kommer fler tillfällen framöver!

Hur ser en dag ut hos er på Akademibokhandeln?
En dag hos oss kan se lite olika ut, beroende av tid på året och hur bemanningen ser ut. I första hand hjälper vi förstås kunder som besöker oss med tips och förslag eller genom att beställa det de vill ha. Kunder både mailar, ringer och skickar meddelanden i dessa tider + att de kan reservera varor på hemsidan. Vi plockar ihop det de önskar eller svarar att vi kan beställa. Vi kan även skicka varor över hela landet, om kunden inte bor här. Annat vi gör: packar upp, levererar in, prismärker och sätter ut varor, fyller på varor från lagret, skyltar om, skriver tipslappar mm.

Vad är ert bästa tips just nu?
Vårt bästa tips just nu är pocketböcker! För medlemmar har vi alltid utvalda titlar för 49:- och vi har alltid 4 för 3 på alla pockets, oavsett om man är medlem eller inte.

Varför ska Piteåborna stötta er?
Vi har väldigt många lojala kunder som inte kan tänka sig att Piteå inte ska ha en bokhandel i centrum, vilket gläder oss! Så stötta genom att handla lokalt!

Vad har varit svåras i dessa tider?
Svårast har nog varit hur butiken ska bemannas. Med restriktioner som ändras och kunder som handlar på annorlunda tider än vanligt, är det svårt att sätta schemat. Förutsättningarna är inte som vanligt.

Vilka är ni som arbetar och hur många?
Vi är 4 ordinarie + några extra som jobbar här. Vi är ett tight gäng som har väldigt kul på jobbet och anser oss ha turen att jobba med det vi älskar! Jennie är butikschef, Karin, Jessica och Leona ingår också i den ordinarie styrkan. Wilma, Linda, Zelma och Klara ställer upp och ser till att allt fortgår som vanligt när vi ordinarie är lediga eller sjuka, eller när vi tillfälligt behöver öka bemanningen.

Vad tycker ni att Piteåborna behöver veta lite extra om er?
Alla vet inte om att vårt sortiment inkluderar mycket mer än böcker! Vi har spel och pussel, kontors- och konstnärsmaterial, leksaker, mjukdjur, presentpapper- och påsar, stort pennsortiment, pyssel av olika slag, tygväskor, reflexer mm. Välkomna in och titta!

Ett sista hälsning från Akademibokhandeln!
Avslutningsvis vill vi bara säga att vi gör allt vi kan för att alla ska kunna handla säkert hos oss! Just nu tar vi in max 20 st samtidigt i butiken för att undvika trängsel. Handsprit finns både innan ni går in i butiken och vid kassadisken. För de som inte vill/kan komma in till butiken så kan vi leverera utanför Småstaden, på Hamngatan. Ring eller maila önskemål, betala med swish. Vi hoppas väl alla att denna pandemi ska försvinna så snart som möjligt, men innan dess får vi anpassa oss och göra det bästa av situationen. Vi är väldigt tacksamma mot alla som väljer att handla i sina lokala butiker just nu!


 

Handla säkert hos Akademibokhandeln!
Hos Akademibokhandeln kan du reservera dina varor på www.akademibokhandeln.se. Varorna läggs sedan undan i kassan i ert namn för att ni enkelt ska kunna hämta upp era varor.

Önskar ni istället ringa eller maila in er beställning? Då når ni de på 010-744 16 92 eller pitea@akademibokhandeln.se

Leverans
Akademibokhandeln kan levererar era varor utomhus (bakom Småstaden, vid bankomaten på Hamngatan.) Mån – Fre mellan 12.00 – 16.00 och Lör mellan 12.00 – 15.00
De erbjuder swish!

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy