Månadens företag – Sivs ur & guld


Månadens företag – Sivs ur & guld

Varje månad går vi in på djupet hos ett av våra företag. Vi intervjuar och får veta lite mer om företagen som finns hos oss i Småstaden. Denna månaden får vi veta mer om Sivs ur och guld.

Sivs ur & guld

Vilken ära det är för oss i Småstaden att få ha en av de äldsta privatägda butikerna i Piteå med kvinnliga ägare i tre generationer. Vilka underbara tjejer ni är!

Vad har ni alltid hemma hos Sivs ur och guld?
Kaffe och toapapper…skämt åsido. Försöker att hålla ett nytt och modernt lager som tilltalar alla åldrar och alla plånböcker.

Hur ser en dag ut hos er?
Börjar dagen med kaffe och småprat innan vi öppnar. Sedan drar dagen igång med graveringar, värderingar, batteribyte i klockor, skyltning, beställningar, omträdning av pärlor, hålla ordning i butiken med puts av smycken och städning men framför allt att ta hand om våra kunder.

Varför ska Piteåborna stötta er?
För att vi lokala företag ska få finnas kvar och att pengarna stannar i Piteå. Att det blir en bra mix med både kedjor och privatägda företag.

Vad har varit svårt i dessa tider?
Att inte ha mamma och moster på jobbet, vi saknar dem och oron hur handeln skulle bli.

Vilka är ni som arbetar?
Vi är tre ägare Kikki, Ingela och Stina där jag (Stina) har avancerat från lillchef till storchef pga pandemin då varken Kikki eller Ingela har varit på jobbet. Sedan har vi Åsa på halvtid och Zenitha och Ingela på heltid. Lisa hoppar in vid behov.

Hur är det att driva eget företag i Piteå?
För mig blev det en rivstart pga att mamma Kikki och moster Ingela gick i karantän. Men tack och lov så finns telefonen att ta till när frågorna hopade sig. Ibland blev det ganska så många samtal under en och samma dag. Sedan har vi så bra personal som har ställt upp fantastiskt bra och avlastat mig med deras engagemang och hjälpsamhet.

Något ni önskar berätta för oss?
Vi har väldigt högt i tak, vi skrattar mycket och försöker att hålla ångan uppe. Sedan har vi alla våra fantastiska kunder att tacka för att vi fortfarande finns kvar.

Tack för att ni stöttar lokalt!


Tidigare intervjuer
Januari – Akademibokhandeln
Februari – Kicks 
Mars – Hemtex

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy