Månadens företag – KappAhl


Månadens företag – KappAhl

Varje månad går vi in på djupet hos ett av våra företag. Vi intervjuar och får veta lite mer om företagen som finns hos oss i Småstaden. Denna månaden får vi veta mer om KappAhl.

KappAhl

Denna månaden får vi träffa tjejerna på KappAhl där vi möter några stycken som har jobbat i KappAhls butik sen öppningen av Småstaden 1989, 32 år. Det blir många års erfarenhet av handel och ett unikt sammansvetsat gäng. 

Vad är unikt hos er på KappAhl?
Sortimentet, vi har varor för hela familjen till vardags och till fest. ”Prisvärt mode för många människor”

Hur ser en dag ut hos er?
Våra dagar på butiken är förstås att ha kundfocus, hjälpa kunderna med personlig service om de vill ha det, matcha ut varorna så det skall vara lätt för kunden att hitta. Vi får varor varje dag som packas upp, galgas och larmas. Med varorna kommer även shop online beställningarna som vi får ta hand om, skicka ut till kunderna att beställningen har kommit.

Hur är det att arbeta för en kedja?
Mycket roligt! Det händer hela tiden nya grejer som vi får ta del av. Exempel varuvisning (den är lite trend påverkad), datasystem ändras och det nyaste är ett helt nytt kassasystem som kommer inom kort.

Vi får info hur vi skall exponera varorna så att det blir rätt tänk och ambitionen är att alla KappAhl butiker skall ha lika intryck när kunden kommer in. Lite svårt ibland då alla har olika förutsättningar.

Vilka är ni som jobbar?
Vi är fullstyrka nu efter pandemin,  Madelaine (butikschef) Helena, Ingrid, Sara, Ida, Emma (studieledig) och Johanna. Sen våra extra Elisabeth, Zandra, Fabian och Emilia.

Vad har varit svårt i dessa tider?
Att få allt att gå runt med bemanning och varor, ett riktigt pyssel. Samtidigt tråkigt att inte få träffa våra kunder som inte haft möjlighet att komma in. Vi är en liten stad och då känner vi många som bara har fått suttit hemma.

Köpmönstret har ändrats, de som kommer in handlar mycket och många har redan bestämt sig vad de skall ha. Det är också mer utspritt på hela dagen än tidigare vid specifika tider.

Något annat ni önskar berätta för oss?
Vi vill tacka alla våra kunder som besökt oss, utan er hade vi aldrig fixat den tunga tiden under pandemin. Både de som kommit in och sagt hej, även de kunder som hittat något att handla. Stort tack till dem som har ställt upp och handlat till våra kunder som inte kunnat gå ut p.g.a Covid -19.

Varmt tack från oss på KappAhl!


Tidigare intervjuer
Januari – Akademibokhandeln
Februari – Kicks 
Mars – Hemtex
April – Sivs ur & guld
Maj – Annicas inredning – och blommor
Juni – Din sko
Juli – Järnspisens Matbod
Augusti – Hårstudion
September – Indiska

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy