Månadens företag – Indiska


Månadens företag – Indiska

Varje månad går vi in på djupet hos ett av våra företag. Vi intervjuar och får veta lite mer om företagen som finns hos oss i Småstaden. Denna månaden får vi veta mer om Indiska.

Indiska

I höst ska vi få fira en 120 åring i Småstaden! Indiska som startade 1901 då Mathilda Hamilton reste till Indien och tog hem exotisk inredning till den första butiken belägen på Kungsgatan i Stockholm – det var starten för Indiskas historia. I höst ska vi få fira detta med tjejerna på Indiska i Småstaden.

Indiska 120 år >> läs mer

Vad är unikt hos er på Indiska?
Indiska erbjuder heminredning, kläder och accessoarer i modern nordisk design med influenser från världens alla hörn – ett brett sortiment med allt från bekväma basplagg, exklusiva möbler och det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen. Vi strävar efter hållbarhet på alla områden och att erbjuda våra kunder produkter till bra kvalitet och pris.

Vad kan ni själva inte vara utan på Indiska?
Här är några av våra favoriter – Erika: Stora stickade koftor, Nathalie: Alla doftljus och våra classic candle och Maud: Buddha figurer i stort och smått och våra glansiga långa linnen ”Sanne”.

Hur ser en dag ut hos er?
Vi får varor dagligen och i och med det blir det en hel del rotation och omarbetning av butiken. Vårt största fokus är ändå våra kunder och besökare. Vi vill inspirera och erbjuda er en härlig upplevelse hos oss.

Varför ska Piteåborna stötta er?
För att vi ska finnas kvar behöver vi Piteås stöd. Det känns som vi har det och det vill vi inte mista.

Vilka är ni som jobbar och hur många?
Vi på butiken är: Erika, vikarierande butikschef. Nathalie och Maud, säljare och Josefin, extra.

Hur är det att arbeta i en kedja?
Att arbeta i, och för, en kedja som Indiska innebär att det allra mesta är bestämt via vårt huvudkontor. Vi får varor skickade till oss, vi bestämmer inte själva vad som ska tilldelas oss. Vi får visual guidlines och veckobrev om hur allt ska exponeras, genomföras och se ut. Sen kan det ju alltid skilja lite mellan olika butiker, men grundtanken är att man ska känna igen sig oavsett vilken butik man kommer in i, från norr till söder. Alla kampanjer är centralstyrda så allt är planerat, annonserat och uppföljt vilket ger oss friheten att få ge våra kunder det bästa bemötandet.


Tidigare intervjuer
Januari – Akademibokhandeln
Februari – Kicks 
Mars – Hemtex
April – Sivs ur & guld
Maj – Annicas inredning – och blommor
Juni – Din sko
Juli – Järnspisens Matbod
Augusti – Hårstudion

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy