Månadens företag – Hemtex


Månadens företag – Hemtex

Varje månad går vi in på djupet hos ett av våra företag. Vi intervjuar och får veta lite mer om företagen som finns hos oss i Småstaden. Under mars månaden får vi veta mer om Hemtex.

Hemtex

Alla butiker behöver Piteåborna i dessa tuffa tider och det är så kul att höra att många engagerar sig i den lokala handeln. Var en hjälte och handla lokalt så vi kan ha kvar ett levande centrum med ett blandat utbud av fina butiker.

Trots stora utmaningar så växte Hemtex under 2020 och levererade sitt bästa resultat sedan 2007, vilket känns helt underbart!

Vad har varit svårt i dessa tider?
Bemanna butiken rätt. Handeln var tuff under våren 2020 för att sedan blomma upp mot sommaren då fler och fler gjorde om hemma under hemmajobb och isolering. Köpmönstret har ändrat sig då vi inte rör oss på stan som förut. Vi har fått tänka om och bemanna när behovet finns, så vi hinner hjälpa så många som möjligt.

Hur ser en dag ut hos er?
Vi börjar dagarna med att antingen städa eller hämta varor, beroende på vilken veckodag det är. Varor kommer det oftast 3 gånger/vecka. Sen kollar vi om vi har några kundorder att plocka ihop. Allt som ni kunder beställer online som vi har i vår butik plockar vi ihop och kan snabbt hämtas upp av er. Under dagen hjälper vi våra härliga kunder som vill ha tips/ råd och bolla idéer om hur de kan förnya i sina hem. Allt från gardinproblem till kvaliteter på bäddset. Nu i starten på våren är det många som vill förnya sina hem.

Vi bygger kampanjer och flyttar om i butiken. Kommer det nyheter så måste vi oftast röra på många produkter innan vi får till en bra helhet på tex ett bord. Här gäller det att vara uppfinningsrik och lösningsorienterad och såklart ha en bra Vm ansvarig som snabbt ser en lösning.

Vilka är ni som arbetar?
Vi är 3 st. ordinarie personal, Kicki som Butikschef, Jessica som är Visual Merchandiser och Eloise som är Säljare. Självklart är vi alla säljare i grunden men vi har lite olika befattningar. Vi är ett glatt gäng som har lätt för skratt och bjuder på oss själva.

Vad kan ni själva inte vara utan från Hemtex?
Tror vi alla konsumerar ganska mycket ljus och servetter. Våra fina Handtvålar också i dessa tuffa tider. Jessica som har jobbat länge på Hemtex har såklart hunnit med en hel del varor från butiken, medan Kicki som är ny vill köpa och byta ut allt i hemmet till Hemtex fina sortiment.

Hur är det att arbeta i en kedja?
Som kedja är vi ganska styrda och ha ett koncept att följa. Det kommer planogram för kampanjer som ska byggas upp med bilder och text för att det ska vara lika i alla butiker. Färgteman och skyltmaterial ska vara lika för att man ska känna igen sig i vilken Hemtexbutik du besöker. Såklart gör vi lokalanpassade lösningar som är unikt för vår butik och med vår inredning.

Något annat ni önskar berätta för oss?
En härlig nyhet kan vi berätta, vi är just nu i startgroparna att få en ny inredning till vår köks och ljusavdelning. Under april kommer det att byggas om skruvas ihop många nya möbler. Så håll utkik för det kommer att bli så snyggt! Som medlem har du alltid tag 3 betala för 2 på alla ljus och servetter.

Välkommen in till våren på Hemtex!


Hemtex
Vi vill att alla ni som handlar på Hemtex ska känna er trygga med vilka vi är och vad vi står för. Det allra bästa sättet att lära känna oss och våra produkter är självklart att komma förbi våra butiker eller besöka oss online.

Till Hemtex i Småstaden kan du antingen ringa in, välja ”plock i butik” eller handla i deras webbshop.

Leverans
* Ring in till butiken på 0911-18770
* Butiken hjälper till med att packa klart det du önskar så att det går snabbt vid upphämtning.
* Mellan 16.00 – 18.00 är det lugnare för besökande kunder.
* ”Plock i butik” – allt du handlar online via deras hemsida kan plockas i butiken. Förutsätt att varan finns inne. Ingen leveranstid och du stöttar din lokala Hemtex butik. Välj avhämtning i butik, Piteå.

Tack till alla underbara kunder!


Tidigare intervjuer
Januari – Akademibokhandeln
Februari – Kicks 

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy