Våra åtgärder för att du ska känna dig trygg


Just nu befinner vi oss alla i en situation där det är viktigt att vi hjälps åt och följer myndigheternas riktlinjer och information. Vi vidtar löpande åtgärder i enlighet med dessa. Här har vi samlat de åtgärder vi har introducerat sedan Covid-19 utbrottet i Sverige.

Småstaden är en viktig plats för människor där vi erbjuder möjligheten att handla mat, besöka caféer och inhandla andra saker som behövs. Vi har öppet enligt ordinarie öppettider.

Tillsammans hjälps vi åt!

Varmt tack!
Småstaden är utsedd till Norrbottens bästa handelsplats med hantering av COVID-19.
Här kan ni läsa mer >>


Utökade städrutiner
För att minska risken av smittspridningen av Covid-19, har vi justerat våra städrutiner, där en av åtgärderna innebär att vi torkar av exponerade ytor ännu mer frekvent. 


Planera ditt besök
Vi har generösa öppettider och uppmanar dig som besökare att besöka oss under de tider som det inte är lika mycket folk. Vårt tips är att besöka oss mellan kl. 16-18 då har vi lite mindre besökare. 


Lekrummet
För att skydda dig och dina barn har vi tillfälligt stängt vårt lekrum. Så snart situationen tillåter ser vi fram emot att öppna detta igen.


Kommunikation
Vi påminner våra besökare löpande om att hålla avstånd, undvika köbildning och vara noga med handhygien samt stanna hemma vid minsta sjukdomskänsla. Detta kommuniceras vid alla entréer. Exempel på dessa är bland annat dekaler utplacerade vid allmänna utrymmen. Håll gärna utkik efter dessa skyltar under ditt besök. Detta kommuniceras även löpande i våra sociala kanaler och vår hemsida.


Vid ditt cafébesök
Våra caféer agerar i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har vidtagit åtgärder för att undvika trängsel och köbildning. Till exempel har många av dem anpassat sin yta genom att plocka bort sittplatser för att öka avståndet mellan sina gäster samt skyltning om att hålla lämpligt avstånd. (Våra caféer ingår inte i pandemilagen.)


Vi hjälper till – leverans
I dessa svåra tider vill vi erbjuda våra kunder olika alternativ för shopping. Därför har vi samlat de butiker & caféer som erbjuder olika leverans/upphämtningsalternativ. Du kan läsa mer här!


Handsprit
Vi erbjuder handsprit till våra besökare, vid varje entré finns dispenser med hansprit att nyttja.


Sittmöbler
För att minska ned smittspridningen har vi i Småstaden tagit bort sittmöbler i de allmänna utrymmena. Vissa är markerade/spärrade för att inte sitta på. Respektera detta för att vi tillsammans ska förhindra pandemin. (Det gäller dock inte enstaka sittplatser för vila, hygienutrymmen eller andra liknande inrättningar.)


Till dig som besöker oss!

Säkerhetsåtgärder som alla kan vidta för att skydda sig själva och andra mot COVID-19:

  • Tvätta händerna ofta med tvål & vatten
  • Ha handdesinfektion till hands
  • Undvik onödig handkontakt med andra
  • Håll händerna borta från ögon, näsa och mun
  • Håll för munnen med armbågen vid hostningar och nysningar
  • Håll minst en meters avstånd från hostande eller nysande personer

Kom i håg att fortsätta hjälpas åt och ta hand om varandra – hålla avstånd och visa hänsyn.

Småstaden använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, statistik och riktad annonsering. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på smastaden.com/cookiepolicy